Waldorf Képzés 2018 — Waldorf Képzés 2012 Relatif

Helyszíne: Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium, AMI Ideje: 2019. február 28-március 2. Iskolánk az egyik legrégebbi alternatív, személyiségközpontú pedagógiai rendszer szerint működik.

Kolcsár Linda, óvónő Kolcsár Linda vagyok, születtem 1987-ben Sepsiszentgyörgyön. Az általános iskolát a Váradi József Általános iskola Waldorf osztályában végeztem, majd a Református Kollégiumból ballagtam 2006-ban. Kolozsváron a Babes-Bolyai Tudományegyetem néprajz szakán kezdtem az egyetemi eveimet, majd párhuzamosan a következő évben beiratkoztam az óvő-tanítóképzőbe. A két egyetem melett elvégeztem a waldorf óvónői képzést szintén Kolozsváron és már a képzés felénél éreztem, hogy megtaláltam azt az utat amin járni szeretnék, azt a szakmát amit hivatásomnak tudok nevezni. Az egyetem utolsó évében átiratkoztam távoktatásra, hazaköltöztem, és habár szakképzetlen pedagógusként, de annál nagyobb lendülettel és nyitottsággal elkezdtem óvónőként dolgozni Pál Emese melett a sepsiszentgyörgyi Waldorf csoportban. 3 évet dolgoztam az óvodában, míg nem 2012-ben szülői felkérésre elindítottam a Nicolae Colan Általános iskolában egy waldorf előkészítő osztályt, igy szintén abban az évben elvégeztem Kolozsváron a waldorf tanítói képzést is.

A képzés november végén indul. A továbbképzésre várunk minden olyan kollégát, aki tevékenyen részt vesz már működő Waldorf-óvoda vagy Waldorf-iskola fenntartói feladataiban. A képzés célja, hogy segítse a tudatosság növekedését a fenntartói feladatok, kötelezettségek, jogok területén különös figyelemmel a Waldorf-intézmények sajátosságaira. A képzéssel azt szeretnénk elérni, hogy a résztvevők a képzés végére tájékozottabbak legyenek és megalapozottabban tudjanak véleményt alkotni, döntéseket hozni fenntartói szerepükben. További szándékunk, hogy az elhangzó előadások és a résztvevők által megélt élmények új gondolatokat ébresszenek és segítsék a résztvevőket saját kérdéseik megfogalmazásában, a válaszok megtalálásában s a további tettekhez szükséges akarat felébresztésében.

Húsvét hétfő utáni kedden Helyszín: Budapesten, szervezés alatt Jelentkezési határidő: 2019. március 1. Ár: 10. 000 Ft Min. 10 fő jelentkező esetén tudjuk megtartani ezt az alkalmat. Jelentkezés: A képzésekkel kapcsolatban bátran keressetek: Irodai Aréna – Élet a Waldorf-iskola titkárságán Kedves iskolatitkárok, irodai dolgozók, kedves intézményvezetők, kedves fenntartók! A tavalyi év sikeres továbbképzésének fényében, 2019. januárjában újraindítjuk "kezdő" kurzusunkat irodai dolgozók számára. Kérlek, támogassátok őket abban, hogy részt tudjanak venni az Irodai Aréna c. műhelymunkán, és még jobban tudják a pedagógusok, szülők és gyermekek Waldorf-iskolai/óvodai létét segíteni. Amit a műhelyről lehet tudni: Irodai Aréna 2019 – Élet a Waldorf-iskola titkárságán Újra indul egy kétnapos műhelymunka titkársági munkatársaknak. Azoknak, akik nap mint nap találkoznak a gyerekek, tanárok, szülők és kollégák változatos kéréseivel és ügyeivel, és néha úgy érzik, hol zsonglőrként, hol kötéltáncosként, bohócként, oroszlánszelídítőként kell megfelelniük a közönség igényeinek.

A felvételről való értesítés módja és ideje A tanuló által megadott címre küldött hagyományos postai levélben, 2019. április 30-ig. A képzés kezdete 2019. szeptember 2.

Kiket várunk: a Waldorf-iskolák alsó, közép, vagy felső tagozatán minimum egy éve tanító kollégákat (osztálytanítókat, szaktanárokat) Kiket nem tudunk fogadni: az iskolákban 2019 őszétől dolgozó új kollégákat (kivételt képeznek a befejezett Waldorf-képzéssel rendelkezők), illetve Waldorf-iskolában jelenleg nem tanító tanárokat. Szaktanárokat az 1. évfolyamos csoportban sajnos nem tudunk fogadni. Helyszín: Gödöllői Waldorf Iskola Időpont: 2019. június 29 – július 3. Jelentkezési határidő: 2019. május 1. A képzés díja: 35. 000 Ft Kedves Tanárok, kedves Kollégák! E komoly múltra visszatekintő továbbképzés (a kötelezően megújított akkreditáció apropóján) némi 'fazonigazításon' esett át. A legfeltűnőbb a névváltozás: Nyári Akadémiából a tán szolidabb hangzású Tanév Előkészítő Műhelyre kereszteltük. Bizonyára időbe telik majd, mire megszokjuk, ám biztos pontként a helyszín továbbra is a vendégszerető Gödöllő. A tanév végeztével sokaknak fárasztó volt az eddigi 6 nap; most, hogy rövidebb lett időben a továbbképzés, tán kisebb arányban lesznek azok, akik az elején és/vagy a végén még/már nem lesznek ott.

waldorf képzés 2018 review

március 03Pályázat "Térítésmentes képzés" ösztöndíjra Az Aranyhal Waldorf Pedagógiai Egyesület PÁLYÁZATOT hirdet az Aranyhal Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2017/2018-as tanévben 1. és 2., 3. osztályában induló "Térítésmentes képzés" ösztöndíjra. Általános tudnivalók: - Az Aranyhal Waldorf Pedagógiai Egyesület ezzel a pályázati lehetőséggel azon gyermekek és családok részére szeretne lehetőséget biztosítani, akik érdeklődnek a Waldorf pedagógia iránt, gyermeküket ilyen oktatásban szeretnék részesíteni, de szociális okokból ez jelenleg nem áll módjukban. - Alapfokú tanulmányaik további időszakában a tanulóknak minden tanévre újra kell pályázniuk a térítésmentes képzésre. - A képzésre ösztöndíjat nyert családokkal (ösztöndíjasokkal) az Aranyhal Waldorf Pedagógiai Egyesület (az Aranyhal Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója) köt szerződést. További részletek a Dokumentumok oldalon letölthető Pályázati kiírásban olvashatóak.

Vizesblokkok felújítása, új kialakítása 2017. Belső nyílászárók cseréje 2017; 2018. Belső folyosó felújítása 2018. Gyepszőnyeg telepítés, kertépítés 2020. Forrásokat keres fenti támogatások finanszírozására: - papírgyűjtés szervezése - 1% gyűjtése - adományok gyűjtése - pályázatok írása
  1. Waldorf képzés 2018 original
  2. Tér – Forma – Szín képzés – Magyar Waldorf Szövetség
  3. Rólunk | Magocska
  4. Waldorf képzés 2018 review
  5. Waldorf képzés 2012 relatif
  6. Pedagógusképző alközpont - események | Pécsi Tudományegyetem
  7. Waldorf képzés 2010 qui me suit
  8. Waldorf képzés 2015 cpanel

Kolozsvári Waldorf Óvoda és Iskola Szabadságra Nevelés Alapítvány, Kolozsvár Romániai Waldorf Szövetség BEVEZETÉS A WALDORF PEDAGÓGIÁBA 96 órás, magyar nyelvű továbbképzés tanítók számára I. modul: 2011. november 4-5. (péntek szombat) II. modul: 2012. január 9-12. (hétfő csütörtök) III. április 27-28. (péntek szombat) IV. június vége vagy július eleje (5 nap), a Waldorf-tanárok Nyári Akadémiája keretében (időpont még egyeztetés alatt) Helyszín: Kolozsvári Waldorf Óvoda és Iskola 400368 Kolozsvár, Hajnal-negyed, Sergiu Celibidache út 8-12 tel. /fax: 0264 455560; 0725 535030 office Kedves Kollégák! A kolozsvári Waldorf Óvoda és Iskola, a kolozsvári Szabadságra Nevelés Alapítvány és a Romániai Waldorf Szövetség nevében szeretettel hívunk Benneteket a Romániában magyar nyelven most első alkalommal megszervezésre kerülő alsó tagozatos (I-IV osztályos) Waldorfpedagógiai képzésre. A képzést azzal a céllal szerveztük, hogy egyrészt Waldorf iskolákban/osztályokban tanító, vagy ott a jövőben tanítani szándékozó tanítók részére magyar nyelven bevezető jellegű Waldorf pedagógiai képzést biztosítsunk, ugyanakkor módszertani, szemléleti gazdagodási lehetőséget nyújtsunk mindazoknak a hagyományos iskolában tanító pedagógusoknak, akiket érdekel a Waldorf pedagógia.

Sem a diákoknak, sem a tanárnak nem kellett menekülnie, szépen összeszoktunk. Nem csak velük, hanem az akkoriban egy-egy tanévben tanított 350 diákommal is. A következő évben egyetemi diplomámat is megszereztem intézményi kommunikáció szakirányon. Ahogy teltek az évek, az iskola igazgatója egyre-másra bízott rám feladatokat. Hamar osztályt kaptam, aztán a diákönkormányzatot is vezethettem másodmagammal éveken át. Nagyszerű, új programokat vezettünk be, melyen diák, tanár is jól érezte magát. Vezetőm, Vida Lajos mindig engedte, hogy szárnyaimat próbálgassam, segítette utamat, ahol csak tehette. Így aztán jegyzetet írtam Görög Ibolya lektorálásával a viselkedéskultúra tárgykörében, és szervezetfejlesztési trénerré is lettem. Mindig kíváncsi voltam rá, hogyan, mi módon alakul az emberi gondolkodás, ezért újra padba ültem, és néhány éven át pszichológiát hallgattam, a kamaszkori depresszió körében igyekeztem kutatásokat végezni. Iskolai pályafutásom 7. évében ért az a megtiszteltetés, hogy a korábban megalakult Szent László TISZK Szolgáltató és Felnőttképzési Központjának vezetőjévé neveztek ki.

Thursday, 16-Feb-23 14:10:01 UTC