Debreceni Református Hittudományi Egyetem

Egyetemünk az ország egyik legrégebbi oktatási intézménye: 1538 óta gazdag tapasztalatokkal, református keresztyén elkötelezettséggel, a modern kor színvonalán végzi oktatói, nevelői munkáját. Világi képzéseinken tanítók, ifjúságsegítők tanulhatnak, hitéleti szakjaink pedig az egyházi szolgálatra és a keresztyén értelmiségi létre készítenek fel – a "Közösség, hit, tudás" jelmondat szellemében. Képzések: A Debreceni Református Hittudományi Egyetem államilag akkreditált, egyházi fenntartású felsőoktatási intézmény gazdag hagyományaival, magas szintű oktatói és kutatói munkájával szolgálja az egyházi és a világi szakemberek képzését. A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolával 2011-ben végbement integráció óta a hitéleti szakok mellett "világi" szakokat is kínálnak a jelentkezőknek, és minden végzett hallgatónak államilag elismert oklevelet adnak. hitéleti szakok doktorképzés, habilitáció angol nyelvű kurzusok évközi kántorképzés tanító szak, egyéb világi szakok szenior akadémia továbbképzések

  1. Parókia – Új szak indul a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
  2. Debreceni református kollégium gimnáziuma
  3. Debreceni Református Hittudományi Egyetem adatok és képzések
  4. Debreceni egyetem kredit büntetés

Parókia – Új szak indul a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

Szeretnél történelmi falak között tanulni? Magyarország egyik jelentős nemzeti emlékhelyére léphetsz be, amikor ellátogatsz a Debreceni Református Hittudományi Egyetemre. Az egyetem ma is törekszik arra, hogy megbecsülje a 16. századi reformátori örökséget és a 18. század szellemi pezsgését. Református elkötelezettsége mellett az egyetem őrzi, ápolja és tovább gazdagítja a Debreceni Református Kollégium hagyományait, a Kollégiumból kinőtt Debreceni Egyetemmel pedig széleskörű együttműködésre törekszik. Miből áll a DRHE küldetése? Jelmondatuk szerint küldetésüket "Imádkozva és dolgozva" (Orando et leborando) végzik. Ennek jegyében arra törekszenek az egyetem falain belül, hogy olyan hallgatókat készítsenek fel hitéleti és világi hivatásokra, akik a szószéken és katedrán, templomban és iskolában, mikrofonok előtt és könyvek között, kamerák és monitorok előtt, fiatalok és felnőttek javára, szakértelemmel, hittel és tudással végzik feladatukat. Az egyetem elsődleges célja református lelkészek és egyházi munkatársak képzése a Magyar Református Egyház számára.

A rektor szólt arról, hogy a 485. tanévben megemlékeznek majd Méliusz Juhász Péterről, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökéről, aki 450 éve december 15-én hunyt mondta, a város reformátora a Tiszántúl és Debrecen történetének rendkívül kritikus időszakában kortársai hiteles lelki, szellemi vezetője tudott lenni. – Meggyőződésem, hogy az egyetemi képzéseinkben elérhető hivatásokat ma is jól felkészült, feladataikkal azonosuló, küldetéstudatos emberek tudják ellátni. A lelkipásztorét, aki az igehirdetésen keresztül Isten üzenetét keresi és közvetíti a gondjára bízott közösség számára. A lelki gondozóét, aki a legkülönbözőbb családi és egyéb élethelyzetekben támogató, bátorító, vigasztaló igével áll embertársai mellé. A tanítóét és tanárét, aki munkájával a következő generációnak biztosít lehetőséget képességei kibontakoztatásához és ezzel egy minőségi élet eléréséhez – fűzte hozzá. Jelenléti oktatás leszAz év tiszteletteljes kötelességei között említette az évfordulók méltó ünneplését.

Debreceni református kollégium gimnáziuma

  1. Állások - 4 Órás - Csongrád megye | Careerjet
  2. Debreceni Református Hittudományi Egyetem Maróthi György Könyvtár | UNITAS
  3. Egész csirkecomb ár
  4. Debreceni Református Hittudományi Egyetem - Szakválasztó
  5. Felvi.hu ponthatárok
  6. Szőnyeg diszkont online ecouter
  7. Debreceni Református Hittudományi Egyetem | efiportal.hu
  8. Tanévnyitó a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen - Debrecenben Hallottam
  9. Parókia – Új szak indul a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
  10. Most akkor gázfűtés vagy hőszivattyú? - ES Energy Save
  11. Debreceni egyetem kredit büntetés
  12. Debreceni egyetem om azonosító

Debreceni Református Hittudományi Egyetem adatok és képzések

szerző: Baranya Péter | utolsó frissítés: 2016. november 25., péntek - 10:31 Elérhetőség Posta cím: 4026 Debrecen, Füvészkert u. 52/502-786 E-mail: Internet: gus: nyvtárvezető: Szabóné Barna Ildikó Nyitva tartás Hétfő 9. 00-20. 00 Kedd 9. 00-18. 00 Szerda Csütörtök Péntek 9. 00-16. 00 Szombat Zárva Vasárnap Általános bemutatás A jelenlegi DRHE Maróthi György Könyvtár a DRHE Teológiai Szakkönyvtár és a DRHE Maróthi György Könyvtár összevonásával jött létre 2015-ben. A DRHE Maróthi György Könyvtár nyilvános felsőoktatási szakkönyvtár. Állományának nagysága közel 130. 000 db könyvtári egység. A könyvtár gyűjtőköre (1) A DRHE Maróthi György Könyvtár, mint nyilvános felsőoktatási szakkönyvtár feladata, hogy a DRHE oktatóinak és hallgatóinak báziskönyvtáraként segítse a DRHE tanulmányi, tudományos kutatási, oktató-nevelő, valamint közművelődési munkáját, biztosítsa az ehhez szükséges feltételeket, működjön mindenki, de elsősorban is a Tiszántúli Református Egyházkerület, valamint a Tiszántúli régió számára regionális kutatóközpontként, a tudásalapú társadalom alapintézményeként.

Debreceni egyetem kredit büntetés

debreceni reformatus istentisztelet online

A Debreceni Református Kollégium híres diákjaiSzerkesztés EGYHÁZI ÍRÓK Szenci Molnár Albert, Medgyesi Pál, Debreceni Ember Pál, Szikszai György, Szőnyi Benjámin, Lengyel József, Szoboszlai Pap István, Török Pál, Könyves Tóth Mihály, Id.

Monday, 12-Dec-22 13:10:30 UTC