Gyöngyös Felsővárosi Temető

  • Salus cipő budapest internetbank
  • Áprilisban módosult a temetők és temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendelet | Hevesi Hírportál
  • Kia xceed 2019 ár 20
  • Lg bp 450 3d bluray lejátszó vélemények tv
  • Temető - Felsővárosi Temető - Gyöngyös, Bene út - információk és útvonal ide
  • Felsővárosi (kápolnás) temető - Gyöngyös / Gyöngyös (3200) / Heves megye / Magyar temetők: temető nyitvatartás, temetkezés Magyarországon városonként / Szolgáltatások / www. :: Acenter.hu - temető adatbázis, temetkezés
  • Google dokumentumok magyarul
  • Waytoplay rugalmas autópálya

Nem alkalmazható fém és eternit jellegű homlokzat-burkolat, mázas kerámia burkolat (csempe), függönyfal-szerűen alkalmazott nagy felületű üveg, látható fémszerkezet. (4) A tetőszerkezetek illeszkedjenek a szomszédos beépítések közé, magastetős házakon a hagyományos kiselemes, tompa színezésű cserép, pala, fazsindelyfedést kell alkalmazni. Nem alkalmazható hullámpala, műanyag hullámlemez vagy síklemez, bitumenes zsindely fedés. Tetőterasz jelleggel kialakított lapostető építése megengedett. (5) Egyszerű tömegformálású épületeket kell kialakítani. Az egységes tetőfelületet megbontó, eltérő tetőhajlásszögű kiegészítések, tetőfelépítmények nem haladhatják meg az összes tetőfelület 10%-át. (6) Az épületeket a természetes terepszint figyelembe vételével kell elhelyezni, 1, 8 m-nél magasabb támfal nem építhető. Az épületek völgy illetve hegy felőli homlokzat magassága között legfeljebb 2, 0 m magasság-különbség lehet. (7) Kerítés helyi kő lábazattal, áttört kerítésmezőkkel építhető. (8) Az épületek között, körül a természetes talaj és növényzet dominanciáját kell megteremteni, meg kell őrizni az erdős természeti környezet uralkodó szerepét.

Megőrzésük fontos, ennek érdekében: a) törekedni kell a védett épületrészek eredeti helyén történő megtartására; b) fennmaradásukat az épület átépítése vagy újjáépítése esetén is biztosítani kell, elsősorban "in situ", ha ez nem lehetséges, akkor áthelyezéssel (akár más épületre is); c) a hozzájuk kapcsolódó épületszerkezetek felújítása, karbantartása esetén autentikus helyreállításukról, állagmegőrzésükről is gondoskodni kell. 27. A HELYI VÉDETT TERMÉSZETI ÉS A TERMÉSZET RÉSZÉVÉ VÁLT MESTERSÉGES ÉRTÉKEKre vonatkozó területi és egyedi építészeti követelmények 35. § A helyi védett természeti és a természet részévé vált mesterséges értékek védelme érdekében folyamatos, szakszerű kezelésükről, az ártalmas környezeti hatásokkal szembeni védelmükről a terület sajátságainak megfelelően, a 3. mellékletben foglalt fenntartási terv szerint kell gondoskodni. IV. Fejezet EGYÉB TELEPÜLÉSKÉPI KÖVETELMÉNYEK 28. A felszíni energiaellátási és elektronikus hírközlési sajátos építmények, műtárgyak elhelyezésének szabályai 36.

Temetők (Gyöngyös) - Temetkezés szolgáltatás

4. A helyi védelem fajtái 4. § (1) A helyi védelem területi vagy egyedi védelem lehet: a) Területi védelem: aa) városszerkezeti jelentőségű területek; ab) védett beépítésű útvonalak. b) Egyedi védelem: ba) helyi védett épületek; bb) jellegzetes, kis architekturális elemek; bc) síremlékek, emlékművek, feszületek; bd) egyedi értéket képviselő természeti és a természet részévé vált mesterséges értékek. (2) A helyi védelem alatt álló értékeket az 1. melléklet tartalmazza. 5. A helyi védelem alá helyezés és a védelem megszűnésének szabályai 5. § (1) A helyi védelem alá helyezésre vagy annak megszüntetésére bárki, a polgármesterhez írásban benyújtott kezdeményezésére, vagy a főépítész javaslata alapján hivatalból kerülhet sor. (2) A helyi védelem alá helyezésre vonatkozó kezdeményezésnek tartalmaznia kell: a) a védelemre javasolt érték beazonosításához szükséges adatokat; b) a védelemmel kapcsolatos javaslat részletes indokolását; c) a kezdeményező nevét, megnevezését, lakcímét, székhelyét. (3) A helyi védelem megszüntetésére vonatkozó kezdeményezésnek tartalmaznia kell: a) a védett érték beazonosításához szükséges adatokat; b) a védelem megszüntetésével kapcsolatos javaslat részletes indokolását; c) a kezdeményező nevét, megnevezését, lakcímét, székhelyét; 6.

Saturday, 25-Feb-23 08:56:01 UTC