Puskás Könyv Szöllősi György

Kulcsszerepe volt az év góljáért járó FIFA Puskás-díj létrejöttében, 2009-ben a Puskás Akadémián jelentette be a FIFA elnöke Orbán Viktorral és Puskás Ferencnével a díj megalapítását, amelyet azóta többek között Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic és Zsóri Dániel is megkapott. Fontos szerepe volt Puskás Ferenc tárgyi örökségének hazahozatalában, melyről 2011-ben Orbán Viktor tett nyilvános bejelentést. Buzánszky Jenő és Grosics Gyula hagyatékával gyarapítva a Puskás Akadémia égisze alatt megalapította a Puskás Intézetet, amelynek 2014-ben első igazgatója lett. Az intézet kiállítást rendezett többek között Athénban, Madridban és Manchesterben is, utóbbit 300 ezren látták néhány hónap alatt. Az összegyűjtött tárgyakat és kutatási eredményeket 2015-ben Az Aranycsapat Kincseskönyvében összegezte Bodnár Zalánnal és Szepesi Györggyel. Puskás Ferenc, a legismertebb magyar című rövid munkáját hat nyelvre fordították le. Sikeresen lobbizott a madridi, a melbourne-i az óbudai Puskás-szoborért, az athéni Puskás-emléktábláért a kispesti Puskás Ferenc utcáért.

2005. szeptember 30-án a Ringier Kiadó Kft. és a Nemzeti Sport, Magyarország piacvezető sportnapilapja, sajtótájékoztatót tartott Budapesten, melyen bemutatták Szöllősi György: Puskás című könyvét. 2005. 09. 30 14:58, Forrás: Ringier Kiadó A Nemzeti Sport-könyvek sorozatban megjelenő Puskás című könyvet eddig nem publikált fotók és dokumentumok, vallomások, visszaemlékezések alkotják. Az exkluzív kiadvány a leghíresebb magyarról, az Aranycsapat egykori kapitányáról ad összetett és hiteles képet. A könyvben először szólal meg a Real Madrid hajdani szupersztárjának felesége és leánya, mintegy száz kortársa, pályaedző, tolmács, barát mondja el, milyen az ő Puskása, milyen a huszadik század legendás gólkirálya. A tájékoztatón jelen volt Puskás Ferencné, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Sándor Károly, Szepesi György és Puskás Öcsi más barátai, pályatársai, tisztelői. A beszélgetést Hajdú B. István vezette. "Megtiszteltetésnek tartom, hogy megírhattam ezt a könyvet Puskád Öcsi bácsiról. A könyv elkészítése során számos segítséget kaptam tőle, családjától, barátaitól.

Gazdaság: Orbán kedvenc sportlapjának főszerkesztője többet nyer Puskás hagyatékán, mint a focista családja | hvg.hu

  • Puskás - Könyv - Szöllősi György - Ár: 6942 Ft - awilime webáruház
  • Szöllősi György az Egri Csillag Szalonban
  • MLSZ központ - Angolul is megjelenik a Puskás című könyv
  • Szöllősi György: Nem zavar, ha gúnyosan a „nemzet sportújságírójának” neveznek (PS-interjú a futball-nagykövettel Puskásról, az Aranycsapatról és a régi-új lejáratásról) - PestiSrácok

Egy ideig még virágzott a sport a kommunizmus árnyékában is. A Szovjetunióban, miután 1952-ben először engedték oda őket az olimpiára, eldöntötték, hogy a sportot a kommunizmusban is preferálni fogják, sőt a kibontakozó hidegháború új terepeként egyre fontosabb lett. Így értékelődött fel igazán a magyar sportolók és edzők tudása, immár a kommunista rendszernek is szüksége volt az imperialistákat, meg a jugoszláv "láncos kutyákat" is legyőzni képes világklasszis futballistákra, akiknek nagy része egy elbukott disszidálási kísérletben egyébként 1949-ben még menekülni próbált a megszilárduló kommunizmus elől, ami a nagyok közül akkor csak Kubala Lászlónak és Nyers Istvánnak sikerült. A helsinki olimpián, a körülményekhez és a sok besúgóhoz képest ismét teljes pompájában tündökölt a magyar sport, 16 aranyérmet szereztünk, a háború győztes szuperhatalmai, az Egyesült Államok és immár a Szovjetunió mögött ismét harmadikok lettünk az éremtáblázaton. Az Aranycsapat is megnyerte a futballtornát.

Józsa Csongor • 2019. március 19., 18:03 • utolsó módosítás: 2019. március 19., 18:05 Székelyudvarhely meghívottja volt Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. Neve összenőtt az Aranycsapattal, könyvet írt Puskás Ferencről. Bármit is kérdezek, a fociból hozza az emlékeit, azokkal példálózik. Beszélt arról, mikor lett a magyar média legolvasottabb honlapja az A március 15-ei ünnepséget a székely városban tekintette meg, ezt követően beszélgetésre volt hivatalos, könyveit mutatta be a legismertebb magyarról. Neki köszönhető, hogy minden évben egyszer az egész világon leírják Öcsi bácsi nevét. Szöllősi György nem csupán Puskásról, hanem az Aranycsapat többi tagjáról is írt • Fotó: Barabás Ákos – Volt már olyan, hogy március 15-ét nem Magyarországon ünnepelted? – Mindenről a foci jut eszembe, a nemzeti ünnepről is. Jó pár éve Madridban voltunk a Puskás Akadémia végzőseivel, az U19-es csapattal, amely ilyenkor mindig megmérkőzik a madridi ifistákkal, a magyar fiatalok megnéznek egy BL-meccset is a Bernabéu Stadionban, bejárják a stadiont, a múzeumot.

Friday, 10-Feb-23 18:16:02 UTC