Mi Történt Baby Jane Nel | Mi Történt Baby Jane-Nel? (Film, 1962) | Kritikák, Videók, Szereplők | Mafab.Hu

Új műsort tervez. Vagyis a régi műsort újra. Idősödő asszonyként szembesül vele, hogy a 6 éves kori ruhái, és a gyerekként elénekelt dalai már megrökönyödést váltanak ki a mellé szegődő zongoristából. De akkor is be kell bizonyítani valamit. Ő még mindig Jane, a gyereksztár, és revansot kell vennie Blanche-on. A testvérén. Ez hajtja, megszállottként, őrültként, bolondulásig. Miért? Blanche próbálkozásai a kitörésre közben sorra kudarcba fulladnak. Tehetetlen. Kiszolgáltatott. Arca egyre megviseltebb, a félelem és a fájdalom lassan zombivá változtatja. Emberi mivoltából, méltóságából nem marad semmi. A történet előre haladásával mégis sejthető, hogy Blanche sem ártatlan. Valami nem stimmel. Jane gyűlölete nem lehet ok nélkül ennyire zsigeri. És a végig szánalmat és együttérzést kiváltó Blanche talán ugyanúgy irigy, bűnös és kicsinyes, mint a testvére. Csak látványosabb a szenvedése, mert fizikai létezésében, mozgásában korlátozottá vált. Blanche árnyékként indult, és a testvére volt az apa szeme fénye.

Movie

mi történt baby jane nel online mi történt baby jane nel chords

Történik egy rejtélyes baleset. De a szereplők maradnak. Ott van Jane, az apa, és a tolószékbe kényszerült Blanche. Minden megváltozott. Megkopott a fény. Marad a múlt, az emlékek. A legünnepélyesebb pillanat, amikor visszanézik az egykor sikeres filmeket (melyben Blanche a sztár és Jane a társalkodónő) és keserű elfojtásban elhangzik a kiáltás: "Igyunk arra a kurva sikerre! " Blanche ápolásra, felügyeletre szorul. És ezt a cseppet sem hálás feladatot a nővére, Jane vállalja magára, nem teljesen az igaz testvéri szeretet jegyében. Blanche számára abban semmi köszönet sincs, ahogy a nővére a szárnyai alá veszi. Mert durva. Mert terrorizálja. Mert úgy bánik vele, mint egy állattal. Egyre kegyetlenebb. Egyre őrültebb. Bántja, éhezteti, kínozza, megalázza. De Blanche a kiszolgáltatottak nyugalmával tűri mindezt, egészen addig, míg rá nem ébred, hogy ez nem játék, és már az élete van veszélyben. Ennek felismerésében segítségére van a bejárónő, aki látja, hogy itt valami folyamatos abnormalitás hatja át a légkört.

Joan Crawford érdekes fanyar arcát, szikrázó szemét és szikár, vékony alkatát imádta a kamera, 1929-ig, a hangos film megjelenéséig összesen 31 némafilmes szerepre kérték fel. Joan Crawford karrierjét azonban nem törte meg a váltás, a harmincas évek egyik legkeresettebb színésznője lett. Elsősorban vígjátékokban, táncos, énekes filmekben szerepelt, de később drámákban is lehetőséget kapott. Filmjeiben egyik állandó partnere Clark Gable volt. 1932-ben a Grand Hotel című filmben Greta Garbóval és John Barrymore-ral játszott. 1941-ben A szerető két arca hősnőjeként bebizonyította a világnak, micsoda drámai erő rejlik benne. 1942-ben az Összejövetel Franciaországban című filmben John Waynenel játszott együtt, majd 1945-ben a Kertész Mihály rendezte Mildred Pierce című filmmel elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Forradalmi jelentőségű filmnek számított ez az alkotás, hiszen akkoriban nők többségében fel se merült a saját karrier gondolata. 1947-ben a Megszállott című film szerepéért ismét Oscar-díjra jelölték, ahogy a következő filmjéért is, a Hirtelen Félelem című thrillerben játszott főszerepést harmadszorra kapott jelölést.

Mi történt Baby Jane-nel? – ÚJ BEMUTATÓ a Hatszín Teátrumban - Színházat nekünk! / A Theater for me

Jane (Bette Davis –Jezebel, Halál a Níluson) az évtizedek alatt teljesen tönkretette magát, mind fizikailag, mind lelkileg. Felemésztette a bűntudat, hogy ő okozta testvére tragédiáját és az őrült féltékenységét Blanche-on (Joan Crawford – Mildred Pierce) tölti ki. Gyermekkorukban Jane tartotta el a családját, majd fiatal felnőtt korukban Blanche vette át szerepét, de a balesetnek köszönhetően újra, élete végéig húgára van utalva. Míg Jane készül a nagy visszatérésére, addig mindennapos tortúrában részesíti nővérét. A szereposztást még talán egy filmnél sem sikerült ilyen zseniálisan eltalálniuk. Bette Davis és Joan Crawford egész életükben versengtek egymással, Davis nevetségesnek tartotta kolléganőjét és a forgatások alatt is tudomására hozta ellenszenvét. Crawford egy házasságnak köszönhetően a Pepsi gyár elnöke lett, állítólag Davis a forgatás idejére direkt rendeltetett Coca Cola automatát és csak azt ivott. A filmben látott magas sarkúval való rugdosódás, verekedések pontosan ezért olyan élethűek, nem volt Davis ellenére lekeverni pár pofont.

  1. Mi történt Baby Jane-nel? - 6SZÍN
  2. Griffsoft forrás akadémia
  3. Közönség.hu
  4. Ma lenne 116 éves a Mi történt Baby Jane-nel? film sztárja | Ridikül
  5. Szürke ötven árnyalata 2 teljes film magyarul
  6. Mi történt baby jane nel movie
  7. Mi történt Baby Jane-nel? | Szabadkai Színház
  8. Eladó java - Könyv, újság - Magyarország - Jófogás

Egy egykori gyereksztár kínozza bénás nővérét pusztuló hollywoodi kastélyukban. Egy egykori gyereksztár kínozza bénás nővérét pusztuló hollywoodi kastélyukban. Miért nem kedvelte egymást Bette Davis és Joan Crawford? Bette féltékeny volt Crawford viszonyára Clark Gable -lel, akibe beleszeretett, de Franchot Tone volt az, akiben igazán összevesztek. Tone, aki Crawforddal járt, Davis vezető embere volt a Dangerous-ban. Davis beleszeretett, de feleségül vette Crawfordot. A Netflixnek van bármi, ami Baby Jane-nel történt? De sajnos a What Ever Happened To Baby Jane nem található meg a Netflixen, így megnézni nem könnyű feladat. A legjobb jelmeztervezőnek járó Oscar-díjat elnyert film sajnos nem szerepel az Instant Watchon. A film azonban 2, 99 dollárért kölcsönözhető az Amazonon és az iTuneson is. Mi ölte meg Betty Davist? 1989: Halál Franciaországban Bette Davis mellrákban halt meg a párizsi amerikai kórházban 1989. október 6-án, 81 éves korában. A Los Angeles-i Forest Lawn temetőben temették el.

USA (The Assiciates & Aldrich company), 134 perc, ff., angol Rendező: Robert Aldrich Producer: Robert Aldrich Azok közé tartozott ez a film, melyekkel szemben nem voltak különösebb elvárásaim. Bevallom, nem különösebben rajongtam az ötletért, hogy két "öregasszony" nosztalgiáját fogom több, mint két órán keresztül nézni. Márpedig annyit előtte is tudtam, hogy két jobb napokat is látott színésznő áll a történet középpontjában.. Ráadásul nem akárkik játsszák a főszerepeket: Bette Davis és Joan Crawford. Pár évvel ezelőttig talán csak a régi filmek hardcore rajongói tudták, de a hatvanas években még mindenki, aki kicsit is olvasta a pletykalapokat, hogy Davis és Crawford gyűlölte egymást. Annyira, hogy 1989-ben könyvet is kiadtak azzal a címmel, hogy Bette & Joan, ami kettejük élethosszig tartó viszályáról szól. De ez még semmi! 2017-ben Feud (Viszály) címmel egy nyolcrészes sorozat készült kifejezetten a Mi történt Baby Janenel forgatásáról, és a két színésznő közötti viszályról. A sorozat olyan jól sikerült, hogy számtalan díjat (köztük négy Golden Globe-ot) nyert.

Hat évesen a mindenkit elkápráztató Baby Jane a Hudson család szeme fénye. Az évek múltával azonban Jane varázsa elhalványul az időközben gyönyörű filmsztárrá cseperedő nővére, Blanche árnyékában. Blanche jó testvér módjára minden filmjénél kiharcolja, hogy elfeledett húgának is jusson szerep, bár a felnőtt Jane már korántsem olyan u201Cennivalóu201D, mint annak idején. Blanche karrierjének csúcsán egy titokzatos baleset következtében egész életére nyomorékká válik. Élete hátralevő részét magányosan tölti húga áldozatos felügyelete és gondoskodása mellett. Az önfeláldozó ápolás leple alatt azonban Jane egyre kegyetlenebb kínzásoknak teszi ki nővérét. Játékidő: 129 perc Kategoria: Dráma, Háborús, Thriller IMDB Pont: 8. 0 Beküldte: silvia Nézettség: 16359 Beküldve: 2012-03-15 Vélemények száma: 6 IMDB Link Felhasználói értékelés: 8, 3 pont / 14 szavazatból Rendező(k): Robert Aldrich Színészek: Bette Davis (Jane Hudson) Joan Crawford (Blanche Hudson) Victor Buono (Edwin Flagg) Anna Lee (Mrs. Bates) Maidie Norman (Elvira Stitt) Marjorie Bennett (Mrs. Dehlia Flagg) Dave Willock (Ray Hudson) Gina Gillespie (fiatal Blanche) Robert Cornthwaite (Dr. Shelby)
Saturday, 18-Feb-23 01:54:01 UTC