Orbán Viktor Évértékelő Beszéde 2020

Tíz éve zajlik a vita, hogyan értékeljék a gazdasági és társadalmi modellünket, amelyet Magyarországon felépítettünk. Nevezik ezt illiberálisnak, posztliberálisnak, kereszténydemokratának, demokratúrának, autoriter és hibrid rendszernek, és csak a jó ég tudja, még mi mindennek nem. Nem is csoda, hogy kínban vannak, mert ilyen szerzet, mint a mi államrendszerünk, ma nincs máshol Európában. Talán csak Lengyelországban. Nem akarják elfogadni, hogy a világnak ezen a táján liberális okoskodás nélkül is le tudjuk vezetni a szabadságunkat három egyszerű keresztény törvényből. Megkaptuk a képességet, hogy különbséget tegyünk és választhassunk jó és rossz között. A Jóisten mindannyiunkat saját képmására teremtett, tehát származásra és bőrszínre tekintet nélkül egyenlőek vagyunk. És a kereszténység úgy tanítja, hogy azt kell cselekednünk a másik emberrel, amit akarunk, hogy velünk cselekedjenek. Európa már elfelejtette, hogy ezekből a törvényekből épülhet fel a politikai szabadság világa is. A liberális brüsszeli euroblabla nyelven azt sem lehet elbeszélni, mi történt és mi történik Magyarországon.

  1. Orbán viktor pénteki beszéde
  2. Orbán viktor évértékelő beszéde 2010 qui me suit
  3. Orbán Viktor évértékelő | hvg.hu
  4. Orbán viktor évértékelő 2021
  5. Orbán viktor mai beszéde
  6. Orbán Viktor: Orbán Viktor évértékelő beszéde | Mandiner

Orbán viktor pénteki beszéde

Február 18-án tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor 2018. február 13. Február 18-án, vasárnap tartja szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel kedden. 1 2 Következő oldal »

Orbán viktor évértékelő beszéde 2010 qui me suit

A 2010-es kormányváltás óta elhangzott beszédek közös vonása, hogy Orbán Viktor egyszer sem tévesztette szem elől a gazdaság, a középosztály és a családok megerősítésének célját – jellemzően az évértékelőkön jelentette be az adó- és rezsicsökkentéseket, a családi kedvezmények és támogatások kiszélesítését, valamint a kormány munkahelyteremtő, vállalkozásösztönző lépéseit. Legutóbb 2018 februárjában tartott Orbán Viktor olyan évértékelő beszédet, ami egybeesett az országgyűlési választás kampányával is. – Jól sikerült ez a nyolc év, jobban, mint ahogy vártuk, de nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven – értékelte akkor a 2010 óta tartó kormányzást a miniszterelnök, aki a kampányra készülve kijelentette: a kormánypártokat a higgadtság jellemzi, így nem csoda, ha az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van. Továbbá négy éve Orbán Viktor sorra vette az előző két parlamenti ciklus legfontosabb gazdasági, kulturális, társadalmi eredményeit, szólt a magyar jövőről és a bevándorlás veszélyeiről is.

Orbán Viktor évértékelő | hvg.hu

Orbán viktor évértékelő 2021

  • Medrol szedése :: Dr. Szendei Katalin - InforMed Orvosi és Életmód portál :: gyógyszer, gyógyszermellékhatás, gyógyszer adagolás
  • Orbán viktor évértékelő beszéde 2010 c'est par içi
  • Orbán viktor évértékelő beszéde 2020
  • Nyári színház debrecen 2017 download
  • Térkőbe építhető napelemes világítás
  • Orbán Viktor évértékelővel indíthatja el a kormánypárti kampányt
  • Szentendrei Jazz- és Bornapok 2019 - Szentendrei Kulturális Központ
  • Aqua Blue Hotel Hajdúszoboszló
  • Érvényes e mail címek sign in
  • Elcserelt eletek teljes film videa
  • Mit jelent a bula
  • Orbán viktor évértékelő beszéde 2010 relatif

Orbán viktor mai beszéde

Ezért is örülök, hogy a tiszt urak, akik itt vannak velünk, elfogadták ma a meghívásomat. Köszöntöm Önöket! Mindenki láthatja: a magyar honvédség visszatért. Kérem Önöket, gondoskodjanak róla, hogy a pártrendezvényeken ne, de a kormányzati és civil találkozókon a katonák is ott lehessenek, és elfoglalhassák megbecsült helyüket a magyar társadalmi életben. Legyen úgy, mint régen volt. Megtanultuk azt is, hogy Európa nem Brüsszelben van. Európa mi vagyunk, és nem kell megfelelnünk a megfáradt brüsszeli elitnek, akik lassan már magukból is kiábrándultak. Korábban azt hittük, Európa a mi jövőnk, ma már tudjuk, hogy mi vagyunk Európa jövője. Megtanultuk, ha Brüsszelből azzal fenyegetnek, hogy megbarackoznak bennünket, az még nem a világ vége. Megtanultuk, hogy sokkal többet kibírunk, mint azt korábban gondoltuk. Sokkal többet kibírunk, mert a Kárpát-medencéből ma erő sugárzik. Ez az erő abból a felismerésből fakad, hogy magyarnak lenni jó, felemelő és ígéretes dolog. Már nem ülünk fel mindenféle liberális népmesének, ami az önszabályozó piacról, a jó kapitalizmusról, az Európai Unióról és a szép globális világrendről szól.

Orbán Viktor: Orbán Viktor évértékelő beszéde | Mandiner

orbán viktor mai beszéde

Gondoljanak a két legutóbbi nyugati példára, Trump Amerikájára és Boris Johnson sikerére. És azt is megfigyeltem, hogy a bajba jutott országok polgárainak személyes önbecsülése csak nemzetükével együtt térhet vissza. A felemelkedés kulcsa tehát a nemzeti önbecsülés helyreállítása. Ezért 2010-ben azt a célt tűztük ki, hogy bizonyítsuk be magunknak és persze a világnak is, hogy még mindig vagyunk valakik. Nem az a kalapja karimáját idegesen gyűrögető, IMF-hitelekért és EU-s pénzért kuncsorgó, segítséget másoktól váró nép vagyunk, mint akinek éppen látszunk. A program egyszerű volt: mutassuk meg, kik is vagyunk valójában. Mutassuk meg, hogy mi vagyunk a magyarok. Ezeréves keresztény államisággal, nagyszerű kulturális teljesítményekkel, tucatnyi Nobel-díjjal, 177 olimpiai aranyéremmel, egy csodaszép fővárossal, fantasztikus műszaki és informatikai szakemberekkel és zseniális gazdaösztönökkel megáldott vidéki Magyarországgal. Úgy gondoltuk, vagy találunk egy utat, vagy csinálunk egyet. És mivel a Brüsszel és Washington által kijelölt utak nekünk nem voltak járhatóak, kénytelenek voltunk újat csinálni.

Az évek során keveset változtak Orbán Viktor beszédeinek főbb elemei; egy iszonyú külvilágtól és a kimondhatatlan ellenségektől kellett megvédenie a választókat egyre fokozódó harci vággyal. Mostani ünnepi beszédében is hasonló elemek köszöntek vissza, de elillant a harciasság, a miniszterelnök most már inkább a béke embereként láttatná magát. Megvizsgáltuk Orbán beszédeinek gyakran előforduló szavait. Orbán Viktor 2006 őszére egymás után a harmadik nyilvános tévévitáját és második választását vesztette el. Ekkoriban merült fel utoljára komolyan a fideszes pártelitben, hogy esetleg más is lehetne a párt vezetője. Ehhez kapcsolódóan: "Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok" – Amikor a Fidesz majdnem lecserélte OrbántEkkor a párt két vezető politikusa, Stumpf István és Kósa Lajos azt magyarázta az amerikai nagykövetnek, hogy nem valószínű, hogy Orbán még egyszer a Fidesz miniszterelnök-jelöltje lesz. Stumpf azt is kifejtette, hogy Orbán Viktor kevésbé jó a praktikus feladatok megoldásában, a beszédek jobban illenek hozzá.
orbán viktor évértékelő beszéde 2020

A kezdeti kritikákat követően mára ugyanakkor szinte az összes magyarországi párt vezetője tart évértékelő beszédet, például Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is rendszeresen értékeli az ország helyzetét, szokásához híven egy budapesti llemző ugyanakkor az ellenzéki politikusokra, hogy ők nem képesek Orbán Viktorhoz hasonlóan nagyívű, az aktuálpolitikai csatározásokon felülemelkedő beszédet inkább a napi belpolitikai helyzetre reflektálnak, illetve az ellenzéken belüli harcokat kommentálják, az azokban elhangzó kijelentések pedig nem nevezhetőek hosszú távúnak. Jó példa erre Gyurcsány 2012-es évértékelője, amiben így fogalmazott: "Képtelen vagyok megérteni, és képtelen vagyok elfogadni, hogy egy önmagát demokratikusnak mondó párt hogy a csudában parolázhat a Jobbikkal, ezzel a fasiszta párttal? " Ma ugyanez a DK az egyik legszorosabb szövetségese a Jobbiknak. Elindítja Orbán Viktor a hivatalos kampányidőszakotAz 1999-es első ilyen beszédében többek között azt mondta: "az ember nem azért szereti a hazáját, mert nagy, hanem azért, mert az övé", majd a NATO-csatlakozás történelmi jelentőségét hangsúlyozta, és beszélt arról is, hogy csökkenő államadósságot, egy számjegyű inflációt és gazdasági növekedést vár a kormányzása során.

Sunday, 26-Feb-23 13:44:02 UTC